Ramai conectat
Parola va fi trimisa pe adresa de email
Introduce numele tau de utilizator sau adresa de email.O sa primesti un link unde sa-ti activezi noua parola.
Anuleaza
Filme si Seriale Online HD (FSOnline)
1 Sezonul 2 Episodul
SUBTITRARE ROMÂNĂ

Through The Walls

Descriere

Mehmed launches an ambitious siege to break through the walls of Constantinople, but Giustiniani’s mercenaries manage to forestall the Janissaries.

14 comentarii

 • Salutare, guest
 • Poate-mi explica si mie cineva de ce pe harta din episodul asta este doar Ungaria pe Romania de astazi? Si informatia ca Iancu de Hunedoara si cu ungurii lui erau o amenintare, ok nu zic ca nu erau o amenintare dar in 1444 el era voievod al Transilvaniei, abia din 1446 devine regent al Ungariei. 
 • caderea Constantinopolului a demonstrat la acel moment cat de divizata era Europa Crestina si cat se urau crestinii intre ei, Inchizitia, Ignatio de Loyola, razboiul de 100 de ani intre Francia si Anglia si tot asa...
 • Pe scurt, in 395 e.n., dupa decesul imparatului Teodosiu,Imperiul Roman este impartit definitiv in doua intre fii sai, Arcadius si Honorius, respectiv Imperiul Roman de Apus ( Vest) si Imperiul Roman de Rasarit ( Est ). Cel dintai va pieri in urma invaziilor masive ale popoarelor germanice si hunice in timp ce, cel de-al doilea va deveni Imperiul Bizantin, imperiu ce va exista pana la caderea Constantinopolului din 1453.
 • Pe scurt, in 395 e.n., dupa decesul imparatului Teodosiu,Imperiul Roman este impartit definitiv in doua intre fii sai, Arcadius si Honorius, respectiv Imperiul Roman de Rasarit si Imperiul Roman de Apus. Cel dintai va pieri in urma invaziilor masive ale popoarelor germanice si hunice in timp ce, cel de-al doilea va deveni Imperiul Bizantin, imperiu ce va exista pana la caderea Constantinopolului din 1453.
  • Termenul de "bizantin" a aparut in sec. 16-17 mai bine de 100 de ani dupa ce a cazut imperiul. Inainte toata lumea ii chema romani, de exemplu tratatul numit "Partitio Romanae" a fost semnat de liderii celei de-a patra cruciade decidand cine primeste ce, si se traduce (mai mult sau mai putin) "divizarea romanilor", pana si inamicii lor le spuneau romani.Si ce dace erau greci ? Romanii oricum erau destul de greci. Au luat de la greci panteonul lor, alfabetul, arhitectura si multe altele.Si sa spui ca" Imperiul Bizantin" n-are nicio treaba cu romanii e o mare prostie. "Imperiul Bizantin" era o continoare directa culturala cat si politica a Imperiului Roman! Primul imparat al "Imperiului Bizantin" de multe ori este considerat Constantin, vrei sa spui ca Constantin nu era Imparat Roman ? Zi-mi tu mie cand incepe "Imperiul Bizantin" si cand se termina cel Roman!Si Bizantini foloseau titlul de Augustus pentru imparati si titlul de Cezar pentru succesorii lor. Aveau functia de Magister Militum si folosoeau Curia sa conduca zone urbane (pana in secolul 11). Si pe langa asta in "Imperiul Bizantin" inca se citea Platon, Aristotel,Socrate si asa mai departe. Exact cum faceau si romanii! 
   • in 476, atunci cand Odoacru trimit insemnele puterii de la Ravena la Constantinopol. Oras construit pe ruinele coloniei ,,grecesti Byzantion
  • atunci consideri tu ca incepe imperiul Bizantin ?Bazat pe ce ? vrei sa spui ca brusc de pe o zi pe alta fara sa se schimbe nimic in societatea,politica,cultura imperiului dintr-o data devine Bizantin ? Hai lasa-ma!
 • deci 2 unguri au tradat crestinii ce aparau Constantinopolul. banuiam eu ca la mijloc au fost ungurii,xd.