Iesire din printare Printeaza A+ A- Refa tot

Public Enemies

Public EnemiesPublic Enemies

Descriere:

Bazat pe tomul autorului Bryab Burrough intitulat „Public Enemies: America’s Greatest Crime Wave and the Birth of the FBI, 1933-43”,filmul evoca adevarata poveste a celebrului si carismaticului spargator de banci John Dilinger. Acesta parea de neoprit, nicio inchisoare nu il putea tine iar prin faptul ca jefuia bancile pe care oamenii le considerau vinovate pentru „Marea Depresie” , era indragit atat de populatie, cat si de iubita sa, Billie Frechette.
Avand in vedere ca FBI-ul era la inceput de drum, cea mai buna metoda de a se face remarcat era sa prinda banda cea mai periculoasa, care scapa mereu. Determinat sa il aresteze pe Dilinger si pe banda lui care ii includea pe sociopatii Baby Face Nelson si Alvin Karpis, capetenia FBI – Edgar Hoover l-a declarat pe Dilinger inamicul numarul 1 al tarii si l-a trimis pe agentul Melvin Purvis sa il neutralizeze cu orice mijloc posibil. Cu toate acestea, Purvis a subestimat ingeniozitatea lui Dilinger, urmand sa se confrunte cu o serie de urmariri si focuri deschise, din care Dilinger scapa neatins.
Cand a epuizat toate metodele de a-l captura, Purvis a realizat ca singura sansa de a-l aresta pe celebrul infractor era sa numeasca o echipa de fosti oameni ai legii ca agenti oficiali si sa orchestreze o serie de tradari atat de viclene incat nici capul infractionalitatii din America sa nu isi dea seama ce l-a lovit.

Nume
Public Enemies
Director
Michael Mann
Actori
Christian Stolte, David Wenham, Jason Clarke, Johnny Depp
Data
01 Jul 2009
Audienta
R
Durata
140 min
Premii
1 win & 14 nominations.
Tara
USA, Japan
Popularitate
1.710156
Status
Id IMDB
tt1152836
Rating
7.0
Voturi IMDB
228,186
Id TMDB
11322
Rating TMDB
6.4
Voturi TMDB
727