Ramai conectat
Parola va fi trimisa pe adresa de email
Introduce numele tau de utilizator sau adresa de email.O sa primesti un link unde sa-ti activezi noua parola.
Anuleaza
Filme si Seriale Online HD (FSOnline)
HD Rodin

Rodin

Rodin    

PG-13 119 min

4.9
IMDB: 4.9/10 1,128 voturi

Genul: BiograficDragosteDramă

Subgen:

Limba:

Subtitrare:

Paris,1880. La vârsta de 40 de ani, Rodin primeşte prima comandă oficială din partea statului. Creează Porţile Iadului, lucrare compusă dintr-o mulţime de figurine, dintre care unele vor deveni celebrele sale sculpturi: Sărutul şi Gânditorul. Îşi împarte existenţa cu Rose, partenera sa îndelungată, când ajunge să o cunoască pe Camille Claudel. Aceasta este eleva lui cea mai talentată şi îi va deveni în scurt timp asistentă, apoi amantă. Urmează un deceniu de pasiune, admiraţie reciprocă şi complicitate. După ruptura lor, Rodin continuă să creeze frenetic. Primeşte atât blamarea, cât şi entuziasmul pe care le provoacă senzualitatea sculpturilor sale, iar odată cu Balzac, creaţie respinsă în timpul vieţii lui Rodin, pune bazele sculpturii moderne.

No links available
No downloads available

2 comentarii

  • Salutare, guest
  • Interesant. Capos acest Rodin! I-am citit povestea dupa ce am vazut filmul si m-a intrigat relatia cu Rose din ultimul an de viata, dar nu va spun, sa nu fie spoiler.
  • Filmul are niste neconcordante temporale, de exemplu fotografia celebra a lui Steichen e facuta la ani buni dupa ce Rodin a decedat, nu aveau cum sa o faca impreuna dar vorbim despre o ecranizare foarte reusita per ansamblu. Rodin este redat in toata veridicitatea sa pe film la fel cum la randul sau maestrul era adeptul redarii veridicitatii in piatra. Nota 10 din partea mea. Nu recomand pudicilor si ignorantilor.

Filme Asemanatoare