Ramai conectat
Parola va fi trimisa pe adresa de email
Introduce numele tau de utilizator sau adresa de email.O sa primesti un link unde sa-ti activezi noua parola.
Anuleaza


Filme de sarbatori

Cu ocazia sarbatorilor de iarna echipa filmeserialeonline.org va ofera o selectie de 50 filme care pot fi urmarite in aceasta perioada impreuna cu familia.Este o selectie pentru toate gusturile si toate varstele.Filmele sunt ordonate dupa numarul voturilor de pe imdb.Click stanga pe poster pentru a ajunge la film sau folositi casuta de cautare de pe site.

1. Edward Scissorhands (1990)

Nota : 8,0/10 de la 337.779
Gen : Drama | Fantastic | Dragoste
Sinopsis : Filmul reda povestea lui Edward, un baiat care este creatia unui inventator, care a murit inainte de a reusi sa-si termine opera si l-a lasat pe baiat cu foarfeci in loc de maini. O doamna din localitate, Peg Boggs, il cunoaste intamplator pe Edward si decide sa-l adopte. Edward va trebui sa se obisnuiasca cu noul mediu de viata, lucru foarte dificil pentru el.

2. Home Alone (1990)

Nota : 7,5/10 de la 286.419 utilizatori
Gen : Comedie | Familie
Sinopsis : Kevin este un baietel de 8 ani ce este lasat din greseala singur acasa de parintii sai, plecati cu restul familiei intr-o vacanta de Craciun la Paris. La inceput, lui Kevin ii place sa stea singur, dar ulterior realizeaza ca lucrurile nu sunt asa simple cum par. Mai ales din momentul in care doi hoti hotarasc sa-i sparga casa. Dar, Kevin nu se sperie asa de usor si hotaraste sa-si apere casa cu orice pret. Cuplul Peter şi Kay McCallister au patru copii : Buzz, Megan, Linnie şi mezinul Kevin. Mezinul familiei este mereu în dispută cu ceilalţi fraţi. Are doar 8 ani. Se apropie Crăciunul. Familia McCallister decide să petreacî sărbătorile la Paris. Cu ei pleacă şi unchiul Frank cu soţia Leslie, şi copiii lor. Kevin se doreşte răsfăţat, se ceartă cu Buzz când îi mănâncă pizza cu brânză, se produce un domino uman şi fiecare are de suferit. Acesta este pedepsit şi trimis să doarmă în înfricoşătorul pod, lucru care va declanşa o schimbare viitoare în el, datorită aventurilo ce vor urma…

3. The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

Nota : 6,9/10 de la 269.311 utilizatori
Gen : Aventura | Familie | Fantastic
Sinopsis : Trei copii sunt trimisi in vizita la o ruda indepartata si neprietenoasa. Casa rudei se dovedeste a fi un teren numai bun de joaca,eidescoperind aici un dulap fermecat, care face trecerea intr-o alta lume, una fantastica. Aici vor face cunostinta cu leul Aslan,Vrajitoarea Alba si vor invata sa se lupte cu personaje fantastice. Vrajitoarea Alba doreste sa preia controlul asupra Narniei, inghetand tot tinutul. Impotriva ei se vor ridica cei trei copii,impreuna cu Leul Asian si armata acestuia. Copiii vor invata din aceasta aventura ce ineamna prietenia si dragostea. Vrajitoarea aminteste de Craiasa Zapezii, Leul Aslan este creat pe calculator, iar mezina grupului detine un minunat instrumentar de gesturi britanice, ceea ce ai da un farmec aparte.

4. It’s a Wonderful Life (1946)

Nota : 8,6/10 de la 254.411 utilizatori
Gen : Drama | Familie | Fantastic
Sinopsis : Cel mai iubit actor de la Hollywood colaboreazã cu regizorul favorit al Americii pentru a da nastere unuia dintre cele mai populare filme din întreaga lume.
Filmul spune povestea lui George Bailey, care este oprit din încercarea de a se sinucide de un înger, care îi arată cum ar fi fost lumea dacă el nu ar fi existat niciodată. Socat de cele aratate de inger, George isi doreste viata mai mult ca orice, si aprecind-o foarte mult.
Cu o distributie remarcabilã, aceastã minunatã poveste de Crãciun rãmâne unul dintre filmele favorite ale tuturor timpurilor, atât în viziunea publicului, cât si în opinia criticilor de film.
Filmul a fost votat pe locul I în clasamentul celor mai inspirate 100 de filme, întocmit de Academia Americană de Film.

5. The Nightmare Before Christmas (1993)

Nota : 8,0/10 de la 210.519 utilizatori
Gen : Animatie | Familie | Fantastic
Sinopsis : Plecând din oraşul Halloween, Regele Dovleac dă, din greşală, peste intrarea în oraşul Crăciunului şi este atât de impresionat încât hotărăşte să-l răpească pe Moş Crăciun şi să împartă darurile în locul acestuia. Numai că buna intenţie se transformă în coşmar, pentru că, în locul obişnuitelor daruri, copiii primesc păianjeni, gândaci şi cranii. Cum se vor rezolva lucrurile?

6. Batman Returns (1992)

Nota : 7,0/10 de la 201.925 utilizatori
Gen : Actiune
Sinopsis : Dupa ce l-a invins pe Joker, Batman se confrunta cu „Pinguinul”. Max Schreck il va ajuta pe acesta sa devina primarul orasului Gotham, amandoi incercand sa scape de Batman. Selina, secretara lui Max, este aruncata de pe acoperisul unei cladiri si se transforma in Catwoman. Aceasta are o personalitate asemanatoare cu cea a lui Batman. Acum eroul se vede nevoit sa iasa din ghearele acesteia si in acelasi timp sa-si salveze si reputatia.

7. Home Alone 2: Lost in New York (1992)

Nota : 6,6/10 de la 182.411 utilizatori
Gen : Comedie | Familie
Sinopsis : Kevin McAllister si familia lui se pregatesc sa mearga la Miami pe timpul sarbatorilor. La aeroport, Kevin se pierde de-ai lui si ajunge pe un avion catre New York. Ajuns in oras, Kevin reuseste sa ia un taxi pana la Plaza Hotel unde, folosindu-se de cartea de credit a tatalui sau, isi inchiriaza un apartament. Pe timpul sederii sale, Kevin se imprieteneste cu un proprietar al unui magazin de jucarii pe nume Marv, si cu o femeie fara adapost indragostita de porumbei. Dar el da si peste fostii sa dusmani, Harry si Marv, care tocmai au iesit de la puscarie. Cand Kevin afla ca cei doi vor sa jefuiasca magazinul lui Marv in ajunul Craciunului, isi face un plan pentru a-i opri. Intre timp, mama lui Kevin realizeaza ca cel mic s-a pierdut de ei si incearca acum sa-l gaseasca.

8. Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Nota : 7,6/10 de la 166.207 utilizatori
Gen : Comedie | Crima | Mister
Sinopsis : Un hot, Harry Lockhart, nimerit întîmplator la o auditie pentru un film pe cînd încerca sa scape de politie, are parte de sansa vietii lui: sa-si depaseasca trecutul propriu si sa ajunga la Hollywood. Ajuns din New York la Los Angeles, la o petrecere o reîntîlneste pe o fosta colega de liceu, Harmony, pentru care i se retrezesc sentimente îngropate de mult, în Indiana. Din greseala însa, beat fiind, face o confuzie si ajunge în pat cu prietena ei. Între timp, orasul este terorizat de un criminal ce ucide femei, ale caror cadavre sînt gasite peste tot prin oras, în vreme ce Harry se pregateste pentru un rol de detectiv, sub supravegherea unui detectiv particular, Gay Perry, la fel de homosexual pe cît îi spune numele. Linia de demarcatie dintre realitate si fictiune dispare însa, odata cu implicarea lor involuntara în seria de crime.

9. Bridget Jones’s Diary (2001)

Nota : 6,7/10 de la 166.970 utilizatori
Gen : Comedie | Drama| Dragoste
Sinopsis : Jurnalul lui Bridget Jones, povestea unei femei singure care o data cu venirea noului an decide sa-si faca ordine in viata si incepe sa tina un jurnal. Primele lucruri pe care isi propune sa le schimbe sunt 1.sa slabeasca cateva kilograme si 2. sa-si gaseasca un prieten dragut si sensibil. Desi prieteni ii sunt alaturi, Bridget se confrunta cu o dilema, sa-l aleaga pe seful ei, Daniel Cleaver, sau pe Mark Darcy, un prieten din copilarie.

10. The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008)

Nota : 6,6/10 de la 140.280 utilizatori
Gen : Actiune | Aventura | Familie
Sinopsis : La un an dupa incredibilele intamplari din „Leul, Vrajitoarea si Dulapul”, regii si reginele din Narnia se regasesc in acel taram fantastic, doar pentru a descoperi ca au trecut mai mult de 1300 de ani in timpul narnian. Cat timp au fost plecati, Epoca de Aur a Narniei a luat sfarsit, Narnia a fost cucerita de Telmarini si acum este controlata de catre maleficul rege Miraz.
Cei patru copii vor intalni in curand un personaj interesant:mostenitorul de drept al tronului Narniei, tanarul print Caspian, care a fost fortat sa se ascunda caci unchiul sau Miraz planuieste sa-l omoare pentru a-l pune pe fiul sau pe tron. Cu ajutorul unui gnom prietenos, a unui curajos soricel care vorbeste pe nume Reepicheep, Trufflehunters si Nikabirk, narnienii, condusi de catre curajosii cavaleri Peter si Caspian, se aventureaza intr-o calatorie epica pentru a-l gasi pe Aslan si a-l invinge astfel pe Miraz, astfel restaurand magia si gloria in regat.

11. Elf (2003)

Nota : 6,9/10 de la 137.979 utilizatori
Gen : Comedie | Familie | Fantastic
Sinopsis : Este cazul lui Buddy, un copil de la orfelinat care se strecoară în sacul plin de jucării al lui Moş Crăciun şi se trezeşte din întâmplare la Polul Nord! „Cariera” de spiriduş nu i se potriveşte întru totul deorece el creşte de trei ori mai mare decât un spiriduş normal, ajungând astfel precum Gulliver în Ţara Piticilor.
Atunci când îşi dă seama că nu se poate adapta în lumea spiriduşilor, Buddy hotărăşte să plece la New York pentru a-şi găsi adevărata familie şi să readucă sărbătoarea Crăciunului în conştiinţa celor ce nu vor să mai creadă în existenţa Moşului.

12. How the Grinch Stole Christmas (2000)

Nota : 6,0/10 de la 132.417 utilizatori
Gen : Comedie | Familie | Fantastic
Sinopsis : Izolat de mic de restul oamenilor din cauza urateniei lui, Grinch traieste intr-o pestera alaturi de Max, cainele sau. El uraste tot ce are legatura cu oamenii si bineinteles uraste si Craciunul. Cand viziteaza oraselul Whoville si vede pregatirile de sarbatori, ii vine o idee, si anume sa strice toata sarbatoarea. Asa ca fura toate cadourile, toti bradutii si toate beculetele. Toti copiii raman tristi, gandindu-se ca nu au fost cuminti in anul acela si au fost pedepsiti. Dar pana la urma isi va da seama ca spiritul Craciunului inseamna mai mult decat jucarii si podoabe de pom.

13. Gremlins (1984)

Nota : 7,2/10 de la 130.764 utilizatori
Gen : Comedie | Groaza
Sinopsis : Pregatirile de Craciun sunt aproape gata, iar micul Billy isi asteapta cu nerabdare cadoul de la tatal sau. Asteptarile ii sunt recompensate si acesta este foarte bucuros cand primeste de la tatal sau, cadou, o creatura mica si paroasa. O data cu darul primeste si niste instructiuni de la tatal sau: noul prieten nu trebuie sa fie expus la lumina, hranit dupa miezul noptii si nici udat. Instructiuniile nu sunt urmate de el si nici de catre prietenii lui, care mai poseda asemenea creaturi si ca urmare, Gizmo se inmulteste si impreuna cu celelalte creaturi incep sa produca panica in oras.

14. The Polar Express (2004)

Nota : 6,6/10 de la 112.814 utilizatori
Gen : Animatie | Aventura | Familie
Sinopsis : Mai exista oare copii care sa nu creada in Mos Craciun? Iata ca eroul nostru nu crede. In timp ce sora lui asteapta cu nerabdare cadourile, baiatul sta linistit in pat, asteptand si el sosirea mosului, pentru a se convinge odata pentru totdeauna ca acesta exista. La doisprezece fara cinci minute, un tren, Polar Expres, opreste in fata casei sale, tren care il va duce pana la Polul Nord, acolo unde traieste mosul. In tren, baiatul intalneste alti copii dornici de aventura si pe parcursul acestei calatorii invata niste lucruri esentiale despre viata: a se baza intotdeauna pe familie, a avea incredere in prieteni, a avea curaj si a-si impune parerile. The Polar Express este o poveste formidabila despre Craciun si despre spiritul lui.

15. Bad Santa (2003)

Nota : 7,1/10 de la 103.204 utilizatori
Gen : Comedie | Crima | Drama
Sinopsis : „Bad Santa” este povestea a doi barbati, Willie si Marcus, care pleaca o data pe an, in apropierea Craciunului, sa jefuiasca mall-uri. Imbracati in Mos Craciun si elful sau, acestia planuiesc sa jefuiasca fiecare magazin, insa planul lor este dat peste cap de catre un copil de 8 ani care ii invata despre adevaratul spirit al Craciunului.

16. A Christmas Story (1983)

Nota : 8,1/10 de la 101.061 utilizatori
Gen : Comedie | Familie
Sinopsis : A Christmas Story este povestea lui Ralphie, un pusit in varsta de 9 ani, care viseaza sa aiba o arma Red Rider BB si incearca sa ii convinga pe toti ca acesta este cadoul perfect de Craciun. Dar toate eforturile sale de a-i convinge pe toti se lovesc de zidul impus de refuzul parintilorlui , al invatatorului si chiar al lui Mos Craciun insusi. Craciunul se apropie si Ralphie il viziteaza pe Mos la magazinul universal sperand sa obtina cadoul dorit. Speriat ca toti prietenii lui vor primi ce si-au dorit de Craciun, Ralphie nu mai spera la nimic. Dar cineva i-a pregatit o surpriza.

17. Christmas Vacation (1989)

christmas-vacation

Nota : 7,6/10 de la 99.653 utilizatori
Gen : Comedie
Sinopsis : Christmas Vacation prezinta povestea de Craciun a familiei Griswold care incepe pregatirile pentru marea sarbatoare. Din pacate, viata nu decurge nici in aceasta perioada a anului, conform planului facut de Clark, sotia lui, Ellen si a celor doi copii ai lor. Cel mai ghinionist dintre toti se dovedeste a fi Clark, ale carui eforturi pentru petrecerea in casa lui din Chicago sunt calcate in picioare atunci cand invitatii lui ii fac viata un adevarat calvar. Toate peripetiile, aventurile de „accidentele” bizare si amuzante prin care trece aceasta familie, vor face aceasta vacanta de Craciun de neuitat.

18. The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (2010)

Nota : 6,3/10 de la 99.038 utilizatori
Gen : Aventura | Familie | Fantastic
Sinopsis : In partea a treia a filmului, Lucy si Edmund Pevensie se intorc in Narnia impreuna cu verisorul lor, Eustace. De data aceasta, Peter si Susan nu vor mai intra in lumea magica a Narnie, pentru ca ei, dupa cum Aslan le-a spus, au crescut, dar vor putea sa-l gaseasca in lumea reala pe el, pe Aslan. Cei trei, Lucy, Edmund si Eustace il vor intalni pe Printul Caspian intr-o calatorie dincolo de mare, la bordul navei regale, The Dawn Treader. In decursul drumului se intalnesc cu dragoni si alte personaje fantastice, dar si cu un grup de razboinici, pana la ajungerea lor la marginile lumii.

19. Trading Places (1983)

Nota : 7,5/10 de la 97.056 utilizatori
Gen : Comedie
Sinopsis : Billy Ray Valentine (Eddie Murphy) este un neinsemnat smecheras de cartier, iar Louis Winthorpe al III-lea (Dan Aykroyd) bogatul director de la Duke Brothers, o firma de pe Wall Street. Distractia incepe cand bogatii, dar hraparetii frati Duke (Don Ameche si Ralph Bellamy) pun pariu ca ratatul Valentine ar fi devenit un om de succes, ca ingamfatul Winthorpe, daca circumstantele ar fi fost inversate. Fratii Duke au destui bani sa faca acest lucru posibil, dar cand Valentine si Winthorpe devin parteneri, cei doi frati capata mai mult decat plata unui pariu!

20. Home Alone 3 (1997)

Nota : 4,3/10 de la 69.198 utilizatori
Gen : Comedie | Familie
Sinopsis : Patru spioni, Beaupre, Alice, Jernigan si Unger, fura un microcip top-secret si, pentru a nu fi gasit la vama, il ascund intr-o masinuta de jucarie teleghidata. Dar bagajul lor se incurca la aeroport cu al morocanoasei doamne Hess care, gasind jucaria in locul bagajelor ei, i-o da lui Alex, vecinului ei de 8 ani. Spionii isi vor microcipul inapoi inainte ca clientii lor sa se infurie si se decid astfel sa intre prin efractie in toate casele de pe strada lui Alex, nestiind in care anume e baietelul. Dar Alex e pregatit deja pentru vizita lor…

21. A Christmas Carol (2009)

Nota : 6,8/10 de la 67.602 utilizatori
Gen : Animatie | Drama | Familie
Sinopsis : Povestea lui Charles Dickens este una clasica, care il gaseste pe Jim Carrey in rolul lui Ebenezer Scrooge, un om de afaceri batran si zgarcit, cu o personalitate rapace, posaca si chiar rautacioasa fata de angajatul sau loial (Gary Oldman) si fata de nepotul sau (Colin Firth). In ajunul celui de-al saptelea Craciun de la moartea partenerului sau de afaceri, Marley, fantoma acestuia din urma, il viziteaza pe Scrooge, prevestindu-l ca in acea noapte va fi vizitat de trei spirite. Spiritul Craciunului Trecut, Prezent si Viitor, fiecare dintre ele incercand sa ii arate batranului avar greselile vietii sale. Acest lucru chiar se intampla, iar urmarile constituie o poveste senzationala si emotionanta.

22. Jingle All the Way (1996)

Nota : 5,4/10 de la 65.052 utilizatori
Gen : Comedie | Familie
Sinopsis : In timp ce multi se straduiesc sa le cumpere copiilor cadourile perfecte, altii nu sunt pregatiti sa intampine spiritul sarbatorilor de iarna. Fiind un om de afaceri prosper, care nu-si permite sa refuze clientii nici in ultimul moment, Howard Langston este din nou pe cale de a pierde o festivitate de premiere a fiului sau. Howard isi iubeste familia, dar se pare ca nu reuseste sa-si gaseasca suficient timp pentru sotia si pentru fiul lui, Jamie. Spre deosebire de vecinul lui, Ted, considerat „tatal perfect”. Dar Howard este hotarat sa-si rascumpere greseala fata de Jamie cumparandu-i-l pe cel mai important personaj al anului: Turbo Man. Din pacate insa, ajunge sa se confrunte cu o mare problema: toate jucariile Turbo Man fusesera vandute inca de Ziua Recunostintei, iar ultimul exemplar ramas este revendicat de catre Myron, un postas cam nebun, care vrea sa-l cumpere pentru fiul sau. Urmeaza, evident, o strasnica lupta pentru titlul de „tatal perfect”. Iar Howard este hotarat sa invinga, orice s-ar intampla.

23. Ghosts of Girlfriends Past (2009)

Nota : 5,7/10 de la 64.246 utilizatori
Gen : Comedie | Fantastic | Dragoste
Sinopsis : Fotograful de celebritati Connor Mead apreciaza libertatea, distractia si femeile, fiind un burlac convins, care nu simte nicio remuscare atunci cand se desparte simultan de trei iubite prin intermediul unei videoconferinte telefonice. Chiar atunci cand se parea ca acest afemeiat fara scrupule va reusi de unul singur sa ruineze petrecerea de nunta a fratelui sau Paul cu Sandra, incepe sa fie vizitat si hartuit de catre fantomele fostelor iubite parasite din trecut, prezent si viitor. Femeile il poarta pe Connor intr-o calatorie fantezista, amuzanta si plina de revelatii printre relatiile lui amoroase esuate, incercand sa descopere ce anume l-a transformat pe fotograf intr-un ticalos insensibil si sa clarifice daca mai exista sanse ca el sa isi reintalneasca adevarata dragoste, pe care a pierdut-o in trecut sau pe care nu a fost capabil sa o recunoasca la acel moment al existentei sale. Este oare Connor o cauza pierduta, asa cum considera toata lumea care il cunoaste, sau in adancul sufletului sau se ascunde un romantic chinuit de insatisfactii, care inca o iubeste pe Jenny Perotti?

24. Gremlins 2: The New Batch (1990)

Nota : 6,3/10 de la 63.130 utilizatori
Gen : Comedie | Groaza
Sinopsis : Gremlins 2 spune povestea aventurilor lui Billy si a gremlinului sau Gizmo. Gizmo nu este orice fel de animal de casa. El nu trebuie expus la lumina, nu trebuie hranit dupa miezul noptii, si nu trebuie sa fie udat. Dar atunci cand una din reguli este incalcata, Billy si Kate, care intre timp s-au mutat la New York si lucreaza pentru Clamp Industries, o companie care face parte dintr-o corporatie multimedia, trebuie sa faca fata unei noi invazii de gremlini.Toti sunt raspanditi in cladirea Clamp Industries, unde se inmultesc in ritm alarmant. Creierul Gremlin planuieste evadarea din cladire si raspandirea in orasul New York, care acum risca sa devina locul de joaca al acestor monstrii.

25. The Santa Clause (1994)

Nota : 6,4/10 de la 60.340 utilizatori
Gen : Comedie | Drama | Familie
Sinopsis : Cand Mos Craciun nu isi mai poate duce munca la bun sfarsit, Charlie isi convinge tatal, Scott Calvin, sa ii ia locul. Ceea ce nu stiu inca este ca odata ce va intra in costumul rosu, Scott va trebui sa indeplineasca si toate atributiile Mosului. In anul ce va urma, lui Scott ii va creste burta si barba exact ca lui Mos Craciun. Familia si colegii nu stiu ce sa creada despre noile schimbari din viata lui Scott. Toti sunt contrariati si nemultumiti, in afara de micutul Charlie, care este singurul de parere ca tatal sau este potrivit pentru aceasta slujba.

26. Scrooged (1988)

Nota : 7,0/10 de la 57.867 utilizatori
Gen : Comedie | Drama | Fantastic
Sinopsis : Francis Xavier „Frank” Cross este un producator de televiziune cinic si increzut. Dorinta lui de promovare cat mai rapida, il face sa piarda iubirea vietii sale, il alieneaza de familie si ii distruge orice sansa de a avea o viata fericita. In timp, Frank a reusit sa devina doar un om in costume negre si scumpe, care latra ordine si  isi suprasolicita secretara, Grace Cooley, fortand-o pe aceasta in nenumarate ocazii sa isi strice planurile cu familia pentru a-si duce la bun sfarsit sarcinile de serviciu.
Cand i se ofera sansa sa realizeze o transmisiune in direct a piesei Colinda de Craciun, viata sa incepe sa semene in mod inexplicabil cu cea a personajului Scrooge din poveste. El este vizitat de fantoma mentorului sau Lew Hayward, care ii demonstreaza ca metodele lui nu sunt tocmai corecte si il avertizeaza ca alte fantome vor aparea pentru a-l ajuta sa isi schimbe viata.
Frank este vizitat de fantoma Craciunurilor Trecute, fantoma Craciunului Prezent si fantoma Craciunurilor Viitoare. Frank va afla ca in viata exista lucruri mult mai importante decat castigarea razboiului de ratinguri.

27. A Very Harold & Kumar 3D Christmas (2011)

Nota : 6,3/10 de la 52.589 utilizatori
Gen : Comedie
Sinopsis : Au trecut şase ani de la aventura memorabilă a celor doi buni prieteni Harold Lee şi Kumar Patel în Guantanamo Bay, iar bărbaţii buclucaşi care transformă orice eveniment într-un dezastru de proporţii nu mai sunt în relaţii atât de apropiate, Harold întemeindu-şi o familie şi având deja o fetiţă. Atunci când un pachet misterios şi voluminos conţinând un brad superb este livrat din greşeală în pragul casei lui Kumar, deşi destinatarul trebuia să fie socrul lui Harold, primul decide să redirecţioneze cadoul şi incendiază în mod accidental pomul de Crăciun comandat de către tatăl soţiei lui Harold. În loc să îşi ceară scuze de la socrul lui în numele lui Kumar şi să îi mărturisească acestuia cum s-a petrecut incidentul, Harold ia decizia neinspirată de a trece totul sub tăcere şi de a colinda prin tot New York-ul împreună cu vechiul lui amic, în ajunul Crăciunului, pentru a găsi un brad la fel de spectaculos cu care să îl substituie pe cel ars.

28. Four Christmases (2008)

Nota : 5,6/10 de la 46.118 utilizatori
Gen : Comedie | Drama | Dragoste
Sinopsis : Kate si Brad, un cuplu fericit din San Francisco, obisnuiesc sa isi petreaca toate sarbatorile de iarna evitandu-si familiile numeroase si plecand in excursii exotice cat mai departe de casa. Numai ca in dimineata de Craciun toate zborurile sunt anulate din pricina vremii nefavorabile, iar cei doi tineri nu mai gasesc nicio scuza onorabila pentru a nu isi vizita toti cei patru parinti divortati si recasatoriti cu alte persoane, motiv pentru care, intr-o singura zi, ei sunt nevoiti sa faca un adevarat tur de forta, fugind de la o reuniune de familie la alta, amintindu-si de spaimele copilariei si de suferintele adolescentei si punand la indoiala pentru prima data viitorul lor impreuna. In vreme ce Brad numara orele ramase pana cand va putea scapa de parintii naturali, parintii vitregi, fratii si adunatura pestrita de nepoti si nepoate, Kate incepe sa auda ticaitul ceasului ei biologic si se intreaba daca nu cumva alegerile in aparenta nebunesti pe care le-au facut membrii familiilor lor nu au fost pana la urma chiar atat de nebunesti.

29. Arthur Christmas (2011)

Nota : 7,1/10 de la 33.288 utilizatori
Gen : Animatie | Aventura | Comedie
Sinopsis : Copiii din intreaga lume s-au intrebat intotdeauna cum poate Mos Craciun sa confectioneze si sa distribuie miliarde de cadouri in toate colturile Globului, intr-o singura noapte. Explicatia este oferita de catre Steve, fiul cel mare al lui Mos Craciun si mostenitorul ultramodernei fabrici de cadouri de la Polul Nord, care a introdus cuceriri de ultima generatie ale stiintei si tehnicii in procesul de productie si a eficientizat astfel activitatea elfilor. Atunci cand unul dintre cei 600 milioane de copii de pe Terra este uitat si nu gaseste sub brad cadoul ravnit in dimineata de Craciun, Steve considera acest lucru o eroare admisibila, insa nu si fratele lui mai mic pe nume Arthur, un tanar stangaci, neindemanatic si cu un suflet de aur, care a ramas singurul din familie care mai este fascinat de magia sarbatorilor de iarna si care porneste intr-o misiune neautorizata de livrare a acestui ultim dar neonorat. Mos Craciun si tatal sau in varsta de 136 ani nu sunt capabili sa se adapteze la viziunea progresista a lui Steve si, la fel ca si Arthur, sunt nostalgici dupa perioada in care darurile erau livrate din sania trasa de reni, iar nu dintr-o nava spatiala uriasa.

30. The Santa Clause 2 (2002)

Nota : 5,5/10 de la 32.247 utilizatori
Gen : Comedie | Familie | Fantastic
Sinopsis : Scott Calvin a fost, in ultimii opt ani, un adevarat Mos Craciun, iar loialii sai spiridusi il pazesc de belele. Charlie, fiul sau, a „aterizat” pe lista obraznicaturilor, iar Mosul insusi simte cum, pe zi ce trece, i se cam duce vremea… In concluzie, daca Scott nu se insoara pana in seara de Ajun, nu va mai putea fi niciodata Mos Craciun! Disperat sa-si gaseasca o nevasta si sa-si ajute si fiul, Scott se intoarce acasa, printre ai sai, lasand un Mos-surogat care sa supravegheze cum merg lucrurile la Polul Nord.

31. The Muppet Christmas Carol (1992)

Nota : 7,7/10 de la 32.015 utilizatori
Gen : Comedie | Drama | Familie
Sinopsis : Ebenezer Scroogeeste un camatar fara inima. El isi foloseste banii pentru a se imbogati,exploatand in acelasi timp, angajatii. Nu le permite sa foloseasca carbunii pentru foc, din zgarcenie nu acorda bani sau cadouri…. Pentru el Craciunul si toata luna Decembrie, este o perioada productiva. Toata lumea din oras, il stie pe Scrooge ca un avar tiran, un om rau ce-si alunga colindatorii. El acorda concediu salariatilor de Craciun, doar pentru ca nu are cu cine face afaceri, fiind toti liberi. Kermit merge acasa la sotie, Miss Piggy si incearca sa petreaca un Craciun in saracia lui, si mai ales cu Tiny Tim, grav bolnav.Scrooge in schimb merge acasa, unde nu-l asteapta nimeni, insa, este vizitat de un Spirit ce-i prevesteste sosirea altor trei Spirite care il vor lua cu ei, intr-o incursiune in viata ….

32. Fred Claus (2007)

Nota : 5,6/10 de la 30.240 utilizatori
Gen : Comedie | Familie | Fantastic
Sinopsis : Superstarul de comedie, Vince Vaughn interpreteaza rolul fratelui mai in varsta al lui Mos Craciun, la polul opus fata de acesta, Mos Nicolae. Copilaria la Polul Nord n-a fost tocmai usoara pentru Fred, intrucat a fost in mod constant comparat cu fratele sau. Oricat a incercat, n-a putut niciodata sa-l egaleze pe Nicholas Claus (Paul Giamatti), care era un sfant. Nick a devenit intruchiparea Craciunului cu filantropia si actiunile sale altruieste, pe cand fratele sau mai in varsta, Fred a devenit exact opusul sau. Din nefiricre, modul de a fi al lui Fred ii vine de hac, si ajunge la inchisoare. In ciuda unui val de proteste din partea doamnei Claus (Miranda Richardson), Nicholas il scoate pe cautiune cu o singura conditie: Fred trebuie sa se intoarca la Polul Nord, si sa-si plateasca datoria facand jucarii. Problema e ca nu e facut din „material elfesc”, si Craciunul apropiindu-se cu repeziciune, obiceiurile lui Fred nu doar ca ar putea periclita cea mai vesela perioada a anului de la Polul Nord, dar si pentru milioane de oameni de pe intreaga planeta.

33. Miracle on 34th Street (1947)

Nota : 7,9/10 de la 28.508 utilizatori
Gen : Comedie | Drama | Familie
Sinopsis : Marele magazin „Macy” de pe Strada 34 din Manhattan are nevoie de un Mos Craciun, iar Doris Walker il angajeaza pe Kris Kringle, care produce senzatie la parada anuala si devine mascota new-yorkezilor. Cea mai grea misiune a Mosului este sa o faca sa creada in el pe mica Susan, fiica lui Doris, educata in spiritul modern si lipsit de idealism.
Cand seful magazinului provoaca internarea lui Kringle intr-o institutie de boli mintale, Fred Gailey, tanarul avocat logodit cu Doris, apeleaza la toate ajutoarele, pentru a demonstra in Justitie ca Mos Craciun exista. Mos Craciun, alias Kris Kringle, este personificat de actorul de origine britanica Edmund Gwenn.

34. Christmas with the Kranks (2004)

Nota : 5,2/10 de la 28.508 utilizatori
Gen : Comedie | Familie
Sinopsis : Fiica familiei Krank este plecata in perioada Craciunului. Astfel, Luther si Nora decid sa nu mai sarbatoreasca deloc. Stabilesc sa plece impreuna, in vacanta, decat sa stea acasa, unde ar fi sarbatorit in acelasi mod comercial alaturi de vecinii si asa plictisitori. Numai ca fiica lor ii anunta in ultimul moment ca se intoarce acasa de sarbatori. Acum, cei doi parinti trebuie sa faca tot posibilul sa-i ofere fetitei lor o sarbatoare ca la carte. Noroc cu vecinii, care le sar in ajutor. Si Craciunul va avea loc la familia Krank, cu lumini, brad si tot tacamul.

35. Jack Frost (1998)

Nota : 5,2/10 de la 23.138 utilizatori
Gen : Comedie | Drama | Familie
Sinopsis : Jack Frost este un cantaret care este mai tot timpul pe drumuri, neputand sa-si faca timp pentru a si-l petrece cu fiul sau Charlie, pe care il iubeste de altfel foarte mult. Jack moare intr-un accident de masina, dar reapare pe pamant drept un om de zapada. Charlie intre timp este foarte intristat, dar curand cei doi se intalnesc si recupereaza timpul pierdut facand tot ce-si dorisera. Dar ce se va intampla daca oamenii vor observa ca Charlie vorbeste cu un om de zapada?

36. Home Alone 4 (2002)

Nota : 2,4/10 de la 22.159 utilizatori
Gen : Comedie | Crima | Familie
Sinopsis : Parintii lui Kevin McCallister sunt acum despartiti de mai bine de 8 luni. Pe langa aceasta, Kevin mai trebuie sa faca fata si fratelui sau mai mare, Buzz, si surorii Megan. Traind acum cu mama lui, el se hotaraste sa-si petreaca Craciunul alaturi de tatal sau si prietena lui, Natalie, o femeie instarita cu o casa imensa. Intre timp, hotul Marv Merchants, unul din raufacatorii din primele doua filme, acum cu un nou partener pe nume Vera, se decide sa jefuiasca casa lui Natalie…

37. A Charlie Brown Christmas (1965)

Nota : 8,4/10 de la 20.455 utilizatori
Gen : Animatie | Comedie | Familie
Sinopsis : Respins de comercialismul din jurul lui, Charlie Brown încearcă să găsească adevărata semnificație a Crăciunului.

38. White Christmas (1954)

Nota : 7,6/10 de la 20.021 utilizatori
Gen : Comedie | Muzical | Dragoste
Sinopsis : Un Crăciun Deosebit este o adevărată comoară de piese clasice Irving Berlin, printre care “Count Your Blessings Instead of Sheep”, “Sisters”, “Blue Skies” şi îndrăgita melodie de sărbători “White Christmas”. Două nume de mare talent din lumea cântecului şi dansului (Bing Crosby şi Danny Kaye) îşi unesc eforturile după război, pentru a deveni una dintre cele mai căutate echipe din showbiz. Într-o iarnă, lor li se alătură două surori (Rosemary Clooney şi Vera-Ellen), plecând spre Vermont ca să petreacă un Crăciun alb, plin de zăpadă. Desigur, există distracţia de rigoare cu doamnele, dar adevărata aventură începe când Crosby şi Kaye descoperă că hanul este condus chiar de fostul lor general din armată, care acum are probleme financiare. Urmează o adevărată poveste de vis…

39. The Santa Clause 3: The Escape Clause (2006)

Nota : 4,6/10 de la 19.949 utilizatori
Gen : Aventura | Comedie | Familie
Sinopsis : Daca am socoti si aplica un algoritm matematic anilor de lansare a celor trei filme din deja seria “Santa Clause”, am putea constata ca in anul 2008 vom avea de a face cu o noua continuare. Poate ca deja este prea mult, insa ramane sa apreciem asta de sarbatori, cand suntem cu totii mai ingaduitori cu astfel de productii. Tim Allen este pentru a treia oara Mos Craciun, cel care ne aduce cadouri la toti in noaptea de Ajun si…..in viziunea celor de la Disney, se lupta cu fortele malefice(Jack Frost) pentru a salva spiritul sarbatorilor de iarna. Poate ca e mai usor sa ne obisnuim cu un Mos Craciun animat, precum cel din “The Polar Express” a lui Robert Zemeckis, decat cu cel interpretat de catre Tim, insa in prag de sarbatori, o aventura feerica nu deranjeaza niciodata.

40. Miracle on 34th Street (1994)

Nota : 6,4/10 de la 19.940 utilizatori
Gen : Familie | Fantastic
Sinopsis : Kriss Kringle e in oras, un batranel simpatic care se potriveste perfect descrierii mosului de la Polul Nord. Si pentru ca marele magazin Cole’s avea nevoie de un Mos Craciun iar el se potrivea perfect „descrierii postului” devine in scurt timp cel mai iubit om din New York. Susan, o fetita dragalasa, si mama ei, manager la Cole’s, par a fi singurele care nu cred in Mos Craciun. Nici managerii magazinul concurent nu cred si chiar insceneaza mosului comiterea unei infractiuni pentru a fi arestat sau inchis intr-un ospiciu. Dar, asa cum stim cu totii, Mos Craciun exista, asa cum si Dumnezeu exista, iar de Craciun mai mult ca oricand e timp pentru miracole.

41. Surviving Christmas (2004)

Nota : 5,3/10 de la 16.549 utilizatori
Gen : Comedie | Dragoste
Sinopsis : Drew Latham este un tanar excentric care de cand si-a pierdut familia incerca sa gaseasca o familie cu care sa-si petreaca Craciunul.Un doctor il sfatuieste sa mearga intr-un loc care-i aminteste de copilarie,sa scrie o lista cu nemultumirile lui legate de familia sa si sa-o o arda,spunand „Te iert!”.In timp ce incerca acest ritual in fata casei natale,primeste o lopata in cap de la cel care locuia acolo impreuna cu familia sa.Acesta le promite multi bani pentru a petrece Craciunul cu ei ca in familie, practic o adoptie de scurta durata.Si de aici incepe toata actiunea.Tatal-un bautor cam irascibil, mama-in pragul de a divorta de sotul ei,baiatul-timid cu fetele,dar obsedat de site-uri pentru adulti,fata-hotarata sa-l dea afara pe Drew, dar in timp ajunge la sentimente mai bune si Duda-un batranel diabetic, dar care fumeaza marijuana, acestea sunt ingredientele ce vor duce la situatii stanjenitoare, scene comice si multe rasete.

42. Rudolph, the Red-Nosed Reindeer (1964)

Nota : 8,2/10 de la 15.780 utilizatori
Gen : Animatie | Aventura | Familie
Sinopsis : Sam omul de zapada ne spune povestea unui tanar ren (Rudolph) cu nasul rosu care a fost alungat de ceilalti reni din cauza nasului lui neobisnuit rosu. Rudolph isi ia prietenii – pe Hermey, un spiridus care vrea sa devin dentist si pe Yukon Cornelius, prospectorul – si porneste intr-o calatorie. Cei trei prieteni gasesc o insula unde se adunasera toate jucariile nedorite. Rudolph jura ca se va intoarce la Mos Craciun si ii va cere sa le ajute pe nefericitele jucarii. Reuseste sa ajunga la Polul Nord in Ajunul Craciunului. Mosul nu poate pleca la drum din cauza zapezii care i-a blocat sania. Dar cand il vede pe Rudolph ii vine o idee geniala…

43. Deck the Halls (2006)

Nota : 4,9/10 de la 15.071 utilizatori
Gen : Comedie | Familie
Sinopsis : Aceasta comedie de vacanta este axata pe povestea a doi vecini dintr-un orasel din New England care intra in razboi unul cu altul cand unul din ei se hotaraste sa-si decoreze de Craciun casa cu atatea luminite incat sa fie vizibile din spatiu. Cartierul este intors cu susul in jos pe masura ce familiile incearca sa descopere adevaratul sens al Craciunului.

44. The Ultimate Gift (2006)

Nota : 7,4/10 de la 13.511 utilizatori
Gen : Drama | Familie | Dragoste
Sinopsis : The Ultimate Gift filmul, are la baza romanul cu acelasi nume de Jim Stovall. Prezinta povestea tanarului Jason Stevens un pusti arogant si rasfatat care nu a muncit nici macar o zi din viata lui, o poveste a calatoriei in sensul de initiere.Cand bogatul sau bunic moare,Jason se gandeste ca va mosteni o buna parte din averea batranului, dar pentru a intra in posesia ei are de indeplinit conform testamentului douasprezece sarcini lunare(fiecare sarcina este centrara in jurul unui cadou) , la finalul carora ar trebui sa aiba raspunsul la intrebarea : “Care este relatia dintre bogatie si fericire?” In timp ce isi indeplineste sarcinile Jason o cunoaste pe Alexia si fiica acesteia Emily,o fetita misterioasa care sufera de leucemie. Pe parcursul celor douasprezece luni Jason ii ofera lui Emily compania si sprijinul lui incercand sa ii infrumuseteze viata pe care o mai are de trait,tot atunci Jason realizeaza ca bunicul sau insemna mai mult decat un multimilionar.

45. The Snowman (1982)

Nota : 8,2/10 de la 8.266 utilizatori
Gen : Animatie | Short | Aventura
Sinopsis : The Snowman este un film mut de animatie despre un baietel englez care face un om de zapada in ajunul Craciunului. Noaptea omul de zapada prinde viata si il duce pe baietel intr-o calatorie magica la Polul Nord unde tanarul il intalneste pe Mos Craciun.

46. The Nativity Story (2006)

Nota : 6,7/10 de la 7.806 utilizatori
Gen : Drama | Familie
Sinopsis : The Nativity Story este cronica unei calatorii a doi oameni obisnuiti, Mary (Keisha Castle-Hughes) si Joseph (Oscar Isaac), care trebuie sa-si paraseasca tara pentru a face voia lui Dumnezeu. Atinsa de miracolul divin, Mary va trebui sa se confrunte cu lipsa de intelegere a poporului din care face parte si cu mania unui rege care cunoaste Profetia… Inspirat in amanunt din textul sfant al Bibliei, filmul lui Catherine Hardwicke (Thirteen, Lords of Dogtown) prezinta intamplarile premergatoare nasterii ce avea sa schimbe pentru totdeauna fata lumii…

47. I’ll Be Home for Christmas (1998)

Nota : 5,3/10 de la 6.391 utilizatori
Gen : Comedie | Familie
Sinopsis : In ultimii ani, Jake nu si-a petrecut Craciunul alaturi de familia sa si astfel, tatal sau i-a promis un Porsche de culoare rosie daca va fi acasa in ajunul Craciunului. Totul este bine pana cand ceva neasteptat i se intampla; se pare ca Jake i-a suparat pe cei din echipa de fotbal a colegiului si acestia sunt pe urmele lui. Ca razbunare, ei il lasa in mijlocul desertului californian imbracat intr-un costum de Mos Craciun, cu caciula si barba lipite de fata. Fara portofel, bani sau acte, Jake trebuie sa gaseasca o cale sa iasa din incurcatura si sa ajunga acasa la timp.

48. The Madagascar Penguins in a Christmas Caper (2005)

Nota : 7,5/10 de la 4,599 utilizatori
Gen : Animatie | Short | Comedie
Sinopsis : Este Craciunul in Central Park Zoo, toate animale petrec si se bucura de compania prietenilor. Toate exceptandu-l pe Ted, ursul polar. Private, cel mai tanar dintre pinguini, convins ca nimeni nu ar trebui sa fie singur si trist de Craciun, porneste, fara stirea celorlalti, in cautarea unui cadou pentru Ted. Totusi, dupa ce este confundat cu o jucarie de catre o batrana si ajunge el insusi cadou pentru cainele acesteia, ceilati trei pinguini trebuie sa-i vina in ajutor pentru a-l salva.

49. Home Alone: The Holiday Heist (2012)

 

Nota : 3,8/10 de la 3,504 utilizatori
Gen : Comedie | Crima | Familie
Sinopsis : Finn Baxter şi familia se mută din California în Maine la noua lor casă. Finn este speriat şi crede că locuința în care tocmai s-au mutat este bântuită. În timp ce pune capcane să prindă „fantomele”, părinţii rămân prinşi în cealalată parte a oraşului şi Finn rămâne singur acasă cu sora lui. Casa lor este luată în vizor de 3 hoţi. Va reuşi Finn Baxter să-i țină afară?

50. Santa Buddies (2009)

Nota : 4,8/10 de la 1,399 utilizatori
Gen : Aventura | Familie
Sinopsis : In preajma craciunului SantaClause si Santa Paws (catelul si ajutorul lui Santa Clause) sunt nelinistiti din cauza diminuarii magiei de craciun. Magia craciunului alimenteaza cu energie atelierul lui Santa Clause, atelier in care spiridusii creeaza jucariile,si in acelasi timp ofera posibilitatea renilor de a zbura. In tot acest timp Pappy Paws (fiul lui Santa Paws) se tine numai de prostii, ceea ce ii aduce si o pedeapsa pe masura din partea tatalui sau.   Suparat de acest lucru Pappy Paws decide sa devina un catel normal si se decide sa ceara ajutorul lui Budderball, unul din cei 5 pui de Golden Retrevier, precum si a fratilor acestuia Buddha, Mud Bud, B-Dawg si Rosebud. Ce nu stie Pappy Paws e ca acesti 5 catei nu mai cred in Santa Paws asa ca ii va fi greu sa ii convinga cine este.   Va reusi oare Pappy Paws sa invete sa devina un catel normal? Va reusi sa ii convinga pe cei 5 catei de cine este si sa le readuca spiritul sarbatorilor de iarna sau va salva magia craciunului? Va reusi sa intelega scopul sau si sa salveze craciunul? Asta va trebui sa aflati singuri!

6 comentarii

  • Salutare, guest