Ramai conectat
Parola va fi trimisa pe adresa de email
Introduce numele tau de utilizator sau adresa de email.O sa primesti un link unde sa-ti activezi noua parola.
Anuleaza


Top: cele mai tari filme din istorie

2015 vine cu mai multe schimbări notabile în clasament

 

În acest moment Furios şi iute 7 are nevoie doar de puţin sub 30 de milioane de dolari pentru a modifica podiumul mondial: totalul actual încasat de blockbuster se ridică la 1,489 miliarde de dolari, în timp ce The Avengers/Răzbunătorii ocupă în acest moment locul trei în top, după Avatar şi Titanic, cu 1,518 miliarde. Weekend-ul trecut filmul cu Vin Diesel şi Dwayne Johnson a încasat 17 milioane de dolari doar în China, prin urmare nu ne-am mira deloc dacă diferenţa relativ mică dintre cele douăfilme ar fi anulată de-a lungul următoarelor zile. Sunt mari şanse totuşi ca filmul cu maşini să-l întreacă doar „la mustaţă” pe cel cu supereroi.

După un an în care a fost linişte în top, iată că un al doilea film schimbă contextul financiar pe glob. Este vorba, desigur, de Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron, care a ajuns în acest moment la un total de 1,146 de miliarde de dolari încasări. Răzbunătorii 2 are toate şansele să întreacă în următoarele zile Iron Man 3, ocupantul locului 7 cu 1,215 miliarde, şi poate chiar pe Frozen, aflat pe 6, cu 1,274 miliarde. Sunt puţine şanse totuşi ca sequelul să ajungă la fel de sus în top care filmul original sau Furios şi iute 7.

Clasamentul ar mai putea fi modificat de două ori anul acesta. Pe mulţi îi va uimi titlul cotat cu cele mai mari şanse din această vară: Minions/Minionii, filmul care ar putea deveni a doua animaţie din primele zece clasate în ordinea încasărilor. Aventura simpaticelor creaturi galbene, aflate încontinuu în căutarea celui mai periculos villain pentru a-l sluji cu devotament, se află deja pe lista celor mai aşteptate filme ale anului. Cu lipici la întreaga familie, Minions s-ar putea dovedi atât de atractiv pentru cei mici, încât aceştia să insiste să revadă filmul de mai multe ori, ceea ce nu poate decât să adauge la totalul încasărilor.

O nouă schimbare va avea loc cu siguranţă la sfârşitul anului, când are loc lansarea-eveniment a lui Star Wars: Episode VII – The Force Awakens. Cu cele mai vizionate trailere din ultimul an, cooptarea lui J.J. Abrams ca regizor, readucerea în atenţie a lui Harrison Ford în rolul lui Han Solo şi o adevărată desfăşurare de forţe în ceea ce priveşte efectele speciale, filmul e aşteptat atât de fanii trilogiei originale, cât şi de publicul tânăr care nu ratează niciun blockbuster. Nimeni nu ştie în acest moment cât de sus va urca filmul din decembrie în top, dar şansele să ajungă pe podium sunt cât se poate de mari.

Iată mai jos clasamentul filmelor cu cele mai mai mari încasări din toate timpurile:

1. Avatar – 2,788 miliarde de dolari
2. Titanic – 2,186 miliarde de dolari
3. Marvel’s The Avengers – $1,518 miliarde de dolari
4. Furious 7 – 1,489 miliarde de dolari
5. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 – 1,341 miliarde de dolari
6. Frozen – $1,274 miliarde de dolari
7. Iron Man 3 – $1,215 miliarde de dolari
8. Avengers: Age of Ultron – $1,146 miliarde de dolari
9. Transformers: Dark of the Moon – $1,123 miliarde de dolari
10. The Lord of the Rings: The Return of the King – $1,119 miliarde de dolari

4 comentarii

  • Salutare, guest