Ramai conectat
Parola va fi trimisa pe adresa de email
Introduce numele tau de utilizator sau adresa de email.O sa primesti un link unde sa-ti activezi noua parola.
Anuleaza
HD Wag the Dog

Wag the Dog

Wag the Dog    

R 97 min

7.1
IMDB: 7.1/10 66,031 voturi

Genul: ComedieDramă

Subgen:

Limba:

Subtitrare:

Despre aceasta satira s-a spus ca a batut realitatea, premiera sa profetind scandalul Sexgate in care a fost implicat fostul presedinte american Bill Clinton cu stagiara Monica Lewinski. Abaterea atentiei opiniei publice de la un scandal sexual prezidential prin inscenarea unui razboi a momit milioane de cinefili care au gustat din plin subiectul. Analiza profunda a relatiilor complexe dintre politica, mass-media si industria show-biz-ului, filmul prilejuieste recitaluri din partea lui Robert de Niro si a lui Dustin Hoffman. Primul joaca rolul unui producator de la Hollywood, iar cel de-al doilea il interpreteaza pe un doctor in imagine. Angajati de consilierii presedintelui, cei doi vor fabrica o dementiala campanie patriotarda in randul cetatenilor americani axata pe un razboi fictiv desfasurat in Albania. Astfel, ei vor izbuti sa deturneze apetenta publicului pentru urmarile harjonelii prezidentiale in Biroul Oval spre amenintarea unei conflagratii care ar putea afecta interesele SUA.

No links available
No downloads available

6 comentarii

  • Salutare, guest
  • Un clasic. 1999!!! Un pic de context ar ajuta, poate, la înțelegerea filmului. Lumea era, inca, analogă în mare parte (la nivel de masă). În România, primele telefoane mobile (care nu erau smart phones!) intraseră în 1997. Calculatorul acasă - un vis pentru majoritatea oamenilor. Cine il avea, intra pe internet prin modem (WiFi rezidențial de abia se lansa în SUA, la nivel mic, si se introduceau primele dispozitive cu capacitate de comunicare prin WiFi). Printre primele filme (dacă nu chiar primul) care dezvăluie perdelele de fum care au acoperit și continuă să acopere diverse scandaluri sau momente de răscruce de la Casa Albă - de la atacurile presupuselor ținte Al Qaeda din Afganistan și Sudan, atacuri în Kosovo și Irak pentru Clinton- Lewinski și procedura de impeachment care a urmat la diverse tactici similare ale lui George W. Bush, Obama și Trump (uciderea lui Soleimani). Povestea face anatomia construirii unei campanii de ceea ce numim astăzi „fake news”, cu tot cinismul ei dar si cu multitudinea de mijloace puse la dispoziție de putere. Participarea media, a producătorilor de la Hollywood (care, desi sunt stângiști cunoscuți, bat palma fără mari remușcări cu puterea, oricare ar fi aceea, la nevoie), ușurința cu care se butonează sentimentele nationale (prin bombardarea publicului cu elemente nationale, tradiționale), începuturile manipulării digitale (Kirsten Dunst ca fetița albaneză)... Comunicarea politică transformată în marketing (in special de la Bush Junior încoace, de la campania contra lui Saddam Hussein din 2002 - ”Din perspectivă de marketing, nu lansezi produse noi in August”, spunea cu cinism Andrew Card, Chief of Staff al administrației Bush). Un dialog inteligent, iute (ajută dacă înțelegeți engleza bine sau dacă filmul este foarte bine tradus, altfel se pierd detalii semnificative), jocul excelent al tuturor actorilor, nu doar din rolurile principale. Eu mai apreciez și umorul, care, fără să trivializeze subiectul - extrem de grav - ajută cumva la o „digerare” mai ușoară a acestuia. Dacă doriți un film inteligent, cu scenariu bun și distribuție pe măsură, vă urez vizionare plăcută. (Nu e pentru cei care consideră, in anul 2021, că manipularea este un subiect banal.)
    • bine contextualizat. desi in romania existau telefoane mobile inca din 1996. tata avea un motorola cu antena retractabila si cu taste de guma luminate verde, o minunatie pentru vremea aia...
  • Slăbuț. In ciuda distribuției remarcabile, cu actori geniali, din cauza subiectului banal filmul se califica din punct de vedere al valorii la stadiul de "mediocru". 
    • imi pare rau sa te contrazic, filmul e genial, o lectie de pr si de manipulare media ca la carte. si cum spunea cineva mai sus, filmul e facut in 1997. comunicarea politica si manipularea au avansat enorm de atunci.

Filme Asemanatoare