Ramai conectat
Parola va fi trimisa pe adresa de email
Introduce numele tau de utilizator sau adresa de email.O sa primesti un link unde sa-ti activezi noua parola.
Anuleaza
HD Full Metal Jacket

Full Metal Jacket

Full Metal Jacket    

R 116 min

8.3
IMDB: 8.3/10 451,149 voturi

Genul: DramăRăzboi

Subgen:

Limba:

Subtitrare:

Pelicula reprezintă revenirea pe platouri a regizorului Stanley Kubrick după o pauză de şapte ani şi cristalizează experienţele războiului din Vietnam, concentrându-se asupra unui grup de voluntari în Marină. Filmul este inspirat de romanul „The Short Timers”, al lui Gustav Hasford, iar în prima parte sunt prezentate detalii din timpul antrenamentelor coordonate de sergentul Hartman (R. Lee Ermey, care în viaţa reală este chiar instructor militar, aşa că interpretarea sa devine înspăimântător de reală şi credibilă). Este urmărit atent procesul de dezumanizare care se manifestă la recruţii din Marină, cu accent pe sângeroasele lupte din Vietnamul anilor ’60. Ironic este faptul că cea mai mare parte a spaţiilor de filmare s-au aflat în Anglia.

No links available
No downloads available

3 comentarii

  • Salutare, guest
  • Mi se pare extrem de exagerata "instructia"..Nici aia de la Navy Seals nu sunt tratati si injurati in ultimul hal ca in filmul asta.Da,antrenamentele sunt aproape inumane la navy seals dar n-am vazut niciodata un instructor care sa injure  sau sa loveasca recrutii cum facea dementul asta..care si in realitate e instructor militar.Dar cred ca asta vrea sa arate si filmul ca violenta si agresivitatea aberanta nu dau rezultate si dezumanizeaza pe oricine.
  • Excelent, un film de nota 10, in bunul spirit al creațiilor lui Kubrick. O ironie amara la adresa societății anilor '60, cu focalizare pe individ aflat într-un amplu proces de animalizare forțată ca răspuns la amenințări aparente aspra democrației si libertății omului.  

Filme Asemanatoare